Przepis pochodzi od cioci  i wędruje po naszych znajomych karkówka jest pyszna mięciutka i dobrze doprawiona Smakuje idealnie.. 
1,5 kg karczku
1 kg pieczarek
 1 kg cebuli
Sos :
2 ketchupy ostry i łagodny(słoiczek Pudliszki)
2 łyżki tabasco
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżki bazylii
1 łyżka ziarenek smaku
2 łyżki przyprawy do steków (ja użyłam przyprawy do karkówki)
Przygotować dzień wcześniej i włożyć  do lodówki żeby się przygryzło.
Karczek pokroić w plastry 1, 5 cm i lekko rozbić. Pieczarki lekko odgotować ostudzić  i pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać warstwę mięsa (Pieczarki i cebulkę oraz sos mieszam razem ) i przekładać . Pieczemy pod przykryciem około 1 godziny w temperaturze 200 C zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy również 1 godzinę.
mmm ... pycha .. :)
OdpowiedzUsuń