Znaleziona na WŻ i już została taka pyszna ulubiona i często jest u nas podawana do obiadu.A mój maż mógłby ją jeść i jeść ...
8 szklanek startej na grubych oczkach białej kapusta
1-2 startych na grubych oczkach marchwi
2 małe cebule
1/3 szklanki cukru pudru (może być nico mniej)
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
1/2 szkl. majonezu
1/4 szkl. mleka (lub trochę mniej jeżeli majonez będzie bardzo gęsty)
1 i 1/2 łyżki octu
2 łyżki soku z cytryny
1-2 startych na grubych oczkach marchwi
2 małe cebule
1/3 szklanki cukru pudru (może być nico mniej)
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
1/2 szkl. majonezu
1/4 szkl. mleka (lub trochę mniej jeżeli majonez będzie bardzo gęsty)
1 i 1/2 łyżki octu
2 łyżki soku z cytryny
Posiekaną kapustę i marchewkę wsypać do miski.
Dodać drobniutko posiekaną cebulkę.
Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem , octem i sokiem z cytryny do (uzyskania jednolitej konsystencji:)
polać warzywa i wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Dodać drobniutko posiekaną cebulkę.
Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem , octem i sokiem z cytryny do (uzyskania jednolitej konsystencji:)
polać warzywa i wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
zaciekawił mnie ten dodatek cukru pudru..
OdpowiedzUsuńPolecam bo fajnie smakuje :))
OdpowiedzUsuń