Przepis znalazłam u arabeska i bardzo mi się spodobał więc go  dziś wykorzystałam. Bułeczki są mięciutkie w środku, nie za słodkie więc nadają się do dżemu jak i do wędlinki.Ciasto jest elastyczne bardzo dobrze się wyrabia i  formuje .
  80 ml (1/3  szkl.) oleju lub 2 duże łyżki miękkiego masła dałam masło
1 łyżeczka soli
500 g mąki pszennej
2 łyżeczki suszonych drożdży dałam 1/4 świeżych
1 łyżeczka cukru
250 ml mleka lub wody
1 jajko
 1 łyżeczka soli
500 g mąki pszennej
2 łyżeczki suszonych drożdży dałam 1/4 świeżych
1 łyżeczka cukru
250 ml mleka lub wody
1 jajko
 1 roztrzepane jajko 
Wyglądają obłędnie...idealne śniadaniowe pieczywko! :) Zazdroszczę, że są tak kształtne...
OdpowiedzUsuń