czwartek, 8 września 2011

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Wpadłam dzisiaj na taki pomysł na obiadek z racji tego, że mam swoje pomidorki i paprykę z własnej uprawy to mnie dziś naszło na faszerowaną paprykę Nic nie zastąpi swojej własnej papryki  :)) Inwencja własna :)

Składniki :
20 dag mięsa mielonego
4 papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 pomidory mogą być z puszki
1 woreczek ryżu
cynamon
sól pieprz
bazylia 
papryka ostra
oliwa z oliwek

Na oliwie z oliwek zeszklić cebulkę dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Mięso mielone podsmażyć  dodać cynamon (uwielbiam to połączanie), sól i pieprz.Dodać pomidorki (ja użyłam swoich sparzyłam pokroiłam, odcisnęłam nadmiar soku) .Ryż ugotować na sypko, i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać. paprykę umyć i przekroić, wydrążyć ziarna i nafaszerować ją. W naczyniu żaroodpornym wlać pozostały sok i zapiekać w piekarniku do miękkości  w 180 stopni około 15 - 20 minut.




1 komentarz:

  1. Witam ,dziekuje za przepis ...ja tez lubie cynamon a do tego wiem ,ze jest zdrowy .
    zaraz bede eksperymentowac .pozdrawiam Marcelina

    OdpowiedzUsuń