Przepis od mojej cioci sernik ma cudowny delikatny smak i jest puszysty ... Przepis powędrował do wielu osób ..
Składniki: 
Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru
10 - 15 dag margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 żółtko
3 łyżki kwaśnej śmietany
 
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru
10 - 15 dag margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 żółtko
3 łyżki kwaśnej śmietany
Ser: 
10 jajek
1 kg sera
2 budynie śmietankowe
250 ml śmietany kremówki 30 %
1 1/2 szklanki cukru
10 jajek
1 kg sera
2 budynie śmietankowe
250 ml śmietany kremówki 30 %
1 1/2 szklanki cukru
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Rozłożyć do brytfanki ja nakłuwam ciasto widelcem.
 
 Ser:  Żółtka utrzeć z 1 szklanka cukru, dodać ser wymieszać i dodać  budynie.Osobno ubić białka z 1/2 szklanką cukru i śmietaną na  sztywno.Wszystkie składniki wymieszać delikatnie i upiec.
180 − 200 C około 1 godziny.
180 − 200 C około 1 godziny.

Ten sernik musi być pyszny i tak też wygląda :-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń