Znalazłam je na forum cincin. Pyszne i w dodatku ten cynamon kto nie uwielbia zapachu pieczonego cynamonu .
Składniki :
suche
2 szklanki mąki
w przepisie oryginalnym jest 1 szklanka ja dałam 3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
mokre
2 jajka
pół szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 szklanka obranych ze skórki i drobno pokrojonych świeżych brzoskwiń(ja dodałam z puszki)
do posypania :
6 łyżeczek cukru
1/4 łyżeczki cynamonu polecam korę i zetrzeć
Połączyć suche składniki. W misce rozbełtać jajka, dodać mleko i olej, wymieszać. Wlać do suchych składników, szybko wymieszać, połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami.
Wylać ciasto do foremek i posypać każdą 1/2 łyżeczki cukru i cynamonem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 20-25 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone.
Studzić na kratce.
cynamon i brzoskwinie? też brzmi ciekawie.
OdpowiedzUsuńchociaż osobiście wolę brzoskwinie z migdałami, a z cynamonem to jabłka ;]
Bardzo ładnie wyrosły ;)
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńpyszniaste:)
OdpowiedzUsuńAż wstyd przyznać, ale jeszcze nie piekłam muffinek. Z dodatkiem cynamonu muszą być niezwykle smaczne:)Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń