Znalazłam je na forum cincin. Pyszne i w dodatku ten cynamon kto nie uwielbia zapachu pieczonego cynamonu .
 		Składniki :
 suche  
  2 szklanki mąki 
  w przepisie oryginalnym jest 1 szklanka ja dałam  3/4 szklanki cukru 
  1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  1/4 łyżeczki soli
  mokre  
  2 jajka 
  pół szklanki oleju 
  1 szklanka mleka
   1 szklanka obranych ze skórki i drobno pokrojonych świeżych brzoskwiń(ja dodałam z puszki)
 do posypania :
  6 łyżeczek cukru 
  1/4 łyżeczki cynamonu polecam korę i zetrzeć 
Połączyć  suche składniki. W misce rozbełtać jajka, dodać  mleko i olej,  wymieszać. Wlać do suchych składników, szybko wymieszać,  połączyć z  pokrojonymi brzoskwiniami.
Wylać ciasto do foremek i posypać  każdą 1/2 łyżeczki cukru i cynamonem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 20-25 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone.
Studzić na kratce.
cynamon i brzoskwinie? też brzmi ciekawie.
OdpowiedzUsuńchociaż osobiście wolę brzoskwinie z migdałami, a z cynamonem to jabłka ;]
Bardzo ładnie wyrosły ;)
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńpyszniaste:)
OdpowiedzUsuńAż wstyd przyznać, ale jeszcze nie piekłam muffinek. Z dodatkiem cynamonu muszą być niezwykle smaczne:)Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń