Przepis pochodzi od cuda.wianki bardzo nam smakował. Udka są pyszne i mięciutkie w  środku. Połączenie kurczaka i miodu to cudowny układ. 
Składniki :
 4  kurze udka
6 łyżek sosu sojowego (z dodatkiem soli)
1 łyżka płynnego miodu + później do polaniapieprz czarny
6 łyżek sosu sojowego (z dodatkiem soli)
1 łyżka płynnego miodu + później do polaniapieprz czarny
Sos  sojowy wymieszać z łyżką miodu i  pieprzem w szklanym naczyniu. Włożyć  do marynaty udka. Następnie umieścić naczynie w lodowce. polewać  marynata i odwracać udka co jakiś  czas (ja trzymam w lodowce jakieś 3h i  co 1h odwracałam). Udka ułożyć na   blaszce. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut. Co   kwadrans odwracać na druga stronę i polewać marynata. Po 45 minutach  polać udka z obu stron miodem (ja je posmarowałam pędzelkiem) i piec  ponownie  przez jakieś 15-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz