niedziela, 28 sierpnia 2011

Glazurowane udka

Przepis pochodzi od cuda.wianki bardzo nam smakował. Udka są pyszne i mięciutkie w środku. Połączenie kurczaka i miodu to cudowny układ. 
 
Składniki :
4 kurze udka
6 łyżek sosu sojowego (z dodatkiem soli)
1 łyżka płynnego miodu + później do polania
pieprz czarny

Sos sojowy wymieszać z łyżką miodu i pieprzem w szklanym naczyniu. Włożyć do marynaty udka. Następnie umieścić naczynie w lodowce. polewać marynata i odwracać udka co jakiś czas (ja trzymam w lodowce jakieś 3h i co 1h odwracałam). Udka ułożyć na blaszce. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut. Co kwadrans odwracać na druga stronę i polewać marynata. Po 45 minutach polać udka z obu stron miodem (ja je posmarowałam pędzelkiem) i piec ponownie przez jakieś 15-25 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz