2 udka
Przyprawa do kurczaka Kamis lub inna w/g uznania
woreczek kapusty kapusty kiszonej
Zioła Prowansalskie
olej
Udka posypać przyprawą, odstawić na 1/2 godziny. Brytfankę wysmarować olejem,na dno wyłożyć wypłukaną kapustę kiszoną (dodałam do niej zioła prowansalskie) na to udka skropić olejem.Zapiekać ok.1 1/2 godziny.Mój piekarnik miał 180 C .Piekłam bez przykrycia .Podlałam trochę wodą , po pewnym czasie odlałam odlałam trochę wody.Podawać gorące mięso z kapustą z chlebem lub ziemniakami. Potrawa sama w sobie jest pyszna mnie najlepiej smakuje kapusta gdy przejdzie przyprawą do kurczaka.Nie dodawać za dużo przypraw, a szczególnie soli wtedy kapusta nie będzie smaczna wręcz słona.
Dodaje do akcji :

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz