Z racji tego iż ostatnio na blogu
pojawiały się często ciasta i słodkie wypieki . A niektóre przez mnie
zrobione w tym czasie inne rzeczy po prostu nie sfotografowałam więc ich
tu nie zamieszczę przynajmniej na razie. A dziś polecam kurczaka w
kiszonej kapuście z przepisu cincin . Pewnie jeszcze zagości na moim
stole.Bardzo nam smakowało.Przepis jest w moim przypadku na 2 osoby.
2 udka
Przyprawa do kurczaka Kamis lub inna w/g uznania
woreczek kapusty kapusty kiszonej
Zioła Prowansalskie
olej
Udka
posypać przyprawą, odstawić na 1/2
godziny. Brytfankę wysmarować olejem,na dno wyłożyć wypłukaną kapustę
kiszoną (dodałam do niej zioła prowansalskie) na to udka skropić
olejem.Zapiekać
ok.1 1/2 godziny.Mój piekarnik miał 180 C .Piekłam bez przykrycia
.Podlałam trochę wodą , po pewnym czasie odlałam odlałam trochę
wody.Podawać gorące mięso z kapustą z chlebem lub
ziemniakami. Potrawa sama w sobie jest pyszna mnie najlepiej smakuje
kapusta gdy przejdzie przyprawą do kurczaka.Nie dodawać za dużo
przypraw, a szczególnie soli wtedy kapusta nie będzie smaczna wręcz
słona.
Dodaje do akcji :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz