niedziela, 11 grudnia 2011

Muszelki faszerowane szpinakiem i mięsem mielonym

Można traktować jak przekąskę, lub kolację. Lekkie i bardzo dobre. Przepis własny

Makaron muszle Lubella numer 55
200 g Szpinak mrożony (liście)
20 dag mięsa mielonego 
2 ząbki czosnku
Starty Żółty ser
sól  pieprz
Ziarenka Smaku

 Szpinak wyjmujemy z zamrażalnika co najmniej godzinę przed gotowaniem. Jeśli jest świeży, myjemy, usuwamy łodyżki i drzemy na duże kawałki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę dodajemy czosnek, mięso mielone podsmażamy dodajemy szpinak i  doprawiamy do smaku.Napełnić muszle farszem. W naczyniu żaroodpornym wlać oliwę i układać muszle. Piec w 180 C około 20 minut Posypać startym serem i zaczekać aż się zapiecze. Zdjęcia są przed pieczeniem. Smacznego.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz